Mijn aanpak

In mijn artsenpraktijk Heel de Mens werk ik op consultatieve basis. Dit betekent dat mijn consulten een aanvulling zijn op de zorg van uw eigen huisarts en u zich niet kunt inschrijven in mijn praktijk. Ik heb hiervoor gekozen zodat ik als consultatief arts uitgebreid de tijd kan nemen voor mijn patiënten. 

Ik vind het leuk om u handvatten aan te reiken die u zelf kunt inzetten om uw gezondheid te verbeteren. Middels coaching en kennisoverdracht wil ik u weer aan het roer zetten van uw gezondheid. Naast mijn werk als consultatief arts werk ik nog 2,5 dag per week als (regulier) huisarts. 

Maart 2024: Vanwege drukte neem ik momenteel geen nieuwe consulten aan. 

praktijkruimte Soulbalance

Werkwijze

Om een zo’n goed mogelijk beeld van u te krijgen vraag ik u voorafgaand aan het consult om een uitgebreide vragenlijst in te vullen. Omdat alles met alles verbonden is, is het juist belangrijk om in dit consult al uw klachten te benoemen en hoef ik door de tijd die we nemen geen maximum te stellen aan het aantal problemen dat besproken kan worden. Leidend in het consult is de vraag wat voor u betekenisvol leven is. Want een gezonde leefstijl is geen doel op zich, maar kan wel helpen om een hoger doel te bereiken, namelijk u weer gezond te voelen. Middels oplossingsgerichte vragen help ik u om dit doel voor uzelf duidelijker te krijgen, zodat u de motivatie (her)vindt om het zelfherstellendevermogen te stimuleren. Naar behoefte zal ik uitleg geven over uw aandoening en wat dit betekent voor u als geheel. U gaat naar huis met nieuwe inzichten en een behandelplan, met daarin voldoende handvatten om zelf mee aan de slag te gaan. 

In mijn consulten maak ik gebruik van de inzichten uit de leefstijlgeneeskunde, integratieve zorg en positieve gezondheidszorg. Daarnaast heb ik ervaring met (familie)opstellingen en ben ik als arts aangesloten bij het microbiome center. 

Een consult duurt gemiddeld tussen de 60 en 90 minuten. De kosten voor het consult zijn €110,- (inclusief voorbereiding en administratie). U ontvangt een factuur.  

Een afspraak kunt u maken door te bellen naar:
06-13627216 of een mail te sturen naar: c.wester@artsenpraktijkheeldemens.zorgring.nl

Voor wie?

U kunt bij mij terecht wanneer u gemotiveerd bent om te werken aan uw gezondheid. Het kan zijn dat u niet zo lekker in uw vel zit, of dat het eigenlijk best goed gaat en u zich af vraagt of u nog meer kunt doen.

Ik kan met u meedenken hoe u uw leefstijl kunt inzetten als medicijn bij bijvoorbeeld suikerziekte, verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk, vermoeidheid en (onbegrepen) pijnklachten. Daarnaast kan ik u advies geven over het veilig inzetten van kruiden en supplementen en/of andere alternatieve behandelingen naast de reguliere behandeling die u volgt (denk bijv aan chemotherapie en antidepressiva).

Belangrijk is dat ik vanuit mijn consultatieve artsenpraktijk geen verwijzingen schrijf, ik geen bloedonderzoek aanvraag en geen medicatie voorschrijf. Wel kan ik op basis van mijn achtergrond als huisarts u een advies (mee-)geven, welke u met uw eigen huisarts kunt bespreken.

Mijn praktijk is aangesloten bij de AVIG, hierdoor wordt het consult in veel gevallen (gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraar wanneer u aanvullend bent verzekerd. Leefstijlgeneeskunde valt namelijk onder de alternatieve zorg.